Groepen

De Guppies: de babygroep 0 tot 1/1,5 jaar


Bij de babygroep staan rust en structuur voorop. Het is belangrijk dat de kindjes zich veilig en vertrouwd voelen. Ze leren hier de opvang, (vaste) leidsters en andere kindjes kennen.

Wij gaan mee in het schema van thuis, en proberen voeding en rustmomenten zoveel mogelijk hetzelfde te houden. Ook wordt rekening gehouden met de behoefte van het kindje. Zo kunnen wij bijvoorbeeld een kindje inbakeren of kan het, in goed overleg, op de buik slapen. Buiten slapen behoort ook tot de mogelijkheden.

De kinderen krijgen vanuit ons fruit, brood en warme maaltijden. Indien gewenst mag eten vanuit thuis meegegeven worden.

Borst en flesvoeding wordt altijd vanuit thuis meegegeven.

Om de baby’s een leuke dag te bezorgen nemen wij ze mee naar buiten, gaan lekker wandelen en nemen een kijkje bij de dieren. Ook mogen ze al eens met verf kliederen, lezen wij boekjes voor en zingen wij liedjes voor ze.

Per dag spelen maximaal 7 baby’s op deze groep.

IMG_8670
Naamloos3
Naamloos5
Naamloos8
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

De Flippies: de dreumesgroep 1/1,5 tot 2/2,5 jaar


Bij de dreumesgroep leren de kinderen zichzelf en de wereld om hun heen steeds beter kennen. Ze gaan ook steeds meer mee in het groepsritme en leren meer zelf doen. De kinderen gaan gezamenlijk aan tafel om fruit, brood en tussendoortjes te eten. De kinderen mogen hier alles lekker ontdekken.

Veel kinderen in deze groep gaan nog 1 of 2 keer slapen, dit afhankelijk van de behoeftes van het kind.

Per dag spelen maximaal 12 dreumesen op deze groep.

Naamloos9
Naamloos11
Naamloos10
Naamloos12
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

De Flappies: de peutergroep 2/2,5 tot 4 jaar.


Bij de peuters spelen de oudste kindjes. Hier is altijd wat te beleven. De kinderen bouwen, plakken, kleien, fietsen en springen erop los. Ook hier zijn er momenten van activiteiten en vrij spel. Daarnaast biedt de pedagogisch medewerker van de groep activiteiten aan in diverse ontwikkelingsstadiums, zodat de activiteit aansluit bij elke ontwikkeling en elk kind wordt gestimuleerd om zich verder te ontwikkelen. Er is op deze groep aandacht voor zindelijkheid. Kinderen kunnen oefenen tijdens de wc-momenten of kunnen al zelfstandig naar de wc.

Sommige kinderen in deze groep slapen nog tussen de middag en andere kinderen niet meer.

Per dag spelen maximaal 16 peuters op deze groep.

Naamloos1
Naamloos6
Naamloos2
Naamloos4
IMG_6462
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Reacties zijn gesloten.